Ondernemerscafé als inspiratiebron

07-03-2015

Inspiratie en innovatie daar draaide het om tijdens het Business Café de Liemers.

 

Ondernemers kwamen tijdens het Business Café bijeen om elkaar op ideeën te brengen, van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Ondernemers gingen met elkaar in gesprek over diverse onderwerpen, zoals verdienmodellen, de impact van social media, nieuwe financieringsvormen, de manier waarop bedrijven personeel gemotiveerd houden en nog veel meer.

 

Ondernemen is vooruitzien. Een belangrijke trend anno nu is delen: ‘Delen is het nieuwe hebben’. Ondernemen doe je niet (meer) alleen. Je werkt samen: met collega’s, met concurrenten en zelfs met klanten. Want samen kun je meer dan alleen. Daar werd tijdens het Business Café direct gebruik van gemaakt. Het Business Café is een mix van inspiratie, uitwisseling van ervaringen en expertises.

 

Bestuursleden Joep Firet en Patrick Steggerda van MKB Winstpunt begeleidden het Business Café. Jan-Henk Bouman zorgde als gastspreker voor een Wake up call. De Wake up call was bedoeld om de ogen van ondernemers te openen, ze te verwonderen en te verrassen. Dit deed hij door in een sneltreinvaart een actueel overzicht te geven over uiteenlopende trends en bewegingen; Waarom is innoveren belangrijk? Hoe pak je innovatie aan? Wat zijn de nieuwe trends? Wat zijn de kansen van de open-source beweging? Wat is de toekomst van de deel-economie? De inbreng van Jan-Henk Bouman was brandstof voor nieuwe ondernemersenergie.

 

Het was een zeer succesvolle bijeenkomst en ondernemers reageerde enthousiast.

Hieronder enkele korte filmpjes.

 

 Ondernemerscafé als inspiratiebron.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Interview Gerron Verdellen - Veluwezoom Verkerk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Interview Hanneke Luising - Ross Advocaten Zevenaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Interview Patrick Steggerda - MKB Winstpunt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Interview Jan Henk Bouwman - Trendverkenner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Interview Ellen Marie Koek - Rayondirecteur MKB van ING

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Interview met Joep Firet - MKB Winstpunt